Skip to content

Waarom allenatuurbegraafplaatsen.nl?

Waarschijnlijk bent u, net als wij, geïnteresseerd in natuurbegraven. Mogelijk bent u, net zoals wij dat waren, op zoek naar een natuurbegraafplaats.

Er is zoveel verschil!

Tijdens onze zoektocht ontdekten we dat er veel onderling verschil is tussen de natuurbegraafplaatsen. Begraven in de natuur kan letterlijk in de vrije natuur gebeuren, maar ook in een afgebakend stuk bos waar menselijke invloeden zichtbaar aanwezig zijn.
Zonder een waardeoordeel te geven, willen wij u helpen een bewuste keuze te maken. U weet zelf wat belangrijk voor u is en met onze website helpen wij u tot een kleine selectie te komen. Er is namelijk écht wat te kiezen en dat wisten wij aan het begin van onze zoektocht niet. We hopen met deze website te bereiken dat uw zoektocht gemakkelijker wordt en dat dit u gemoedsrust schenkt.

Natuurscore

We hebben gemerkt dat de mate van natuur op natuurbegraafplaatsen voor veel mensen van doorslaggevende betekenis is. De natuurbegraafplaatsen verschillen hierin sterk, maar met onze natuurscore helpen wij deze verschillen inzichtelijk te maken zodat u uw eerste selectie hierop kunt baseren. Natuurlijk ervaart u pas bij het bezoeken van de natuurbegraafplaatsen zelf welke indruk de natuur op u maakt.

Onze natuurscore baseren wij op diverse criteria. Hoe volwassen is de natuur? Hoeveel onnatuurlijke bebouwing is aanwezig? Hoe weids voelt de natuurbegraafplaats aan? Zijn er veel onnatuurlijke omgevingsgeluiden? Hoe rijk is de natuur?

Wie zijn wij?

Wij zijn Gerard van der Voort en Daan Lodewijks en werken sinds 2014 regelmatig samen. Min of meer tegelijk kwamen wij gedurende 2020 in aanraking met het fenomeen “natuurbegraven” en constateerden dat een goede vergelijkingswebsite ontbrak. Wij denken dat deze website mensen zal helpen een bewuste keuze te maken wanneer het moment daar is om zich te verdiepen in de mogelijkheden. Laat ons weten wat u van de website vindt en hoe wij deze kunnen verbeteren.

Wij zijn onafhankelijk

Wij hebben geen belang bij de natuurbegraafplaatsen die wij beoordelen. Punt.

Sponsors

Op onze site kunnen soms gesponsorde berichten of banners staan. De opbrengst hiervan helpt ons de kosten voor deze site te dragen. Het gaat hierbij echter te allen tijde om leveranciers van producten of diensten die passen bij het thema natuurbegraven en die relevant kunnen zijn voor onze bezoekers. We proberen deze informatie terughoudend te plaatsen en er worden geen cookies geplaatst.

Vragen of meer weten?

Mist u informatie op deze site? Hebben wij een specifieke natuurbegraafplaats nog niet in het vizier, of heeft een andere vraag? Laat het ons weten.

  Dit is een publicatie van:


  Digistraal
  Gerrit van Assendelftstraat 54
  1964 NL Heemskerk

  KvK: 80518494
  Bank: NL29INGB0009 5659 29
  Btw-id: NL003451828B05

   

  Back To Top