Skip to content

NP De Hoge Veluwe

Nu. 5

 

Hoge Veluwe, Gelderland

Geen traditionele natuurbegraafplaats, maar urnbegraving op zeer ruime plekken in de vrije natuur. Hiervoor zijn in het Park vier uitgestrekte gebieden geselecteerd, waar u de vrije keuze heeft van uw plek.

Grafafstand 8+ meterOpp. 200 hectareOnderdeel van: Natuurwens

Beschrijving

Beschrijving

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het mogelijk uw urn te begraven in vier aangewezen gebieden. Deze gebieden zijn allemaal verschillend qua uitstraling en natuur en zeer uitgestrekt (samen zo’n 200 hectare). De plekken zijn dan ook zeer ruim (minimaal 25m2) en worden uitsluitend gemarkeerd met een omgevingseigen veldkei. Daardoor voelt het niet als een begraafplaats, maar gewoon als een deel van het natuurgebied. NP De Hoge Veluwe krijgt dan ook als enige van ons de maximale natuurscore (5*).

Het begraven van een kist of het uitstrooien van as is niet mogelijk of toegestaan. Deze vormen passen niet in de visie van De Hoge Veluwe op het gebied van natuurbeheer en ontwikkeling.

Natuurbehoud
Deel van het grafrecht wordt besteed aan natuurbehoud NP De Hoge Veluwe.

Natuurscore

Vegetatierijkdom
Natuurontwikkeling
Weidsheid
Vrij van menselijk ingrijpen
Rust en stilte

Neem alvast een kijkje...

Bekijk deze video, gemaakt door Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Of:

Check de faciliteiten en mogelijkheden
Bekijk foto’s
Plan je bezoek

Mogelijkheden en faciliteiten

TERREIN

Parkeren

Parkeerplaats aanwezig (gratis).

Bebouwing

Geen ceremonie- /ontvangstgebouw. Er kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van Nationaal Park Hoge Veluwe.

Openbaar vervoer

Advies om met de auto te komen. Openbaar vervoer tot aan de entree van Nationaal Park Hoge Veluwe. De urnenvelden liggen verspreid over het park.

Horeca

Er kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van Nationaal Park Hoge Veluwe.

Bestrating

Centrale asfaltweg door het park en onverharde paden door het bos.
Bereikbaarheid is afhankelijk van de gekozen plek. Goed bereikbaar naast of nabij pad, minder goed bereikbaar als u kiest voor plek verder gelegen van het pad (in de vrije natuur).

Openingstijden

Vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Informatiecentrum geopend maandag t/m zaterdag van 09:00 – 17:00 en zondag van 11:00 – 16:00.

MOGELIJKHEDEN

Ceremonie

Eenvoudige ceremonie tijdens de bijzetting mogelijk. Bijzettingen vinden veelal in kleine kring plaats.

Begraven

Alleen urnbegraven.

Plaatsbepaling

U heeft de vrije keuze van uw plek binnen de aangewezen gebieden. De gekozen plek wordt ingemeten en vastgelegd, zodat deze altijd is terug te vinden.

Markeringen

In eerste jaar na bijzetting is een omgevingseigen zwerfkei toegestaan. Na een jaar wordt deze verwijderd.

Grafrecht

Eeuwigdurend. De graven worden niet geruimd.

PRIJSNIVEAU GRAFRECHT

Eenpersoonsgraf

Niet van toepassing.

Dubbelgraf

Niet van toepassing.

Urngraf

€ 3.000,-

Dubbel urnengraf

€ 5.400,-

Urninlage (bij graf)

Niet van toepassing.

Beschikbaarheid

Ruime beschikbaarheid.

Impressies

Urnengedenkplaats Hoge Veluwe

Contact en Locatie

Of natuurbegraven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe iets voor u is, bepaalt u natuurlijk niet op basis van deze website. Wij raden u aan om toch vooral een kijkje te nemen, zeker omdat natuurbegraven in het Park zo anders is dan alle andere natuurbegraafplaatsen. Hierbij de locatiegegevens en verdere contactinformatie. N.P. De Hoge Veluwe organiseert regelmatig een rondleiding, bekijk de website voor de komende data hiervoor.

Extra informatie

Gem. grafafstand

Oppervlakte

Onderdeel van:

Andere natuurbegraafplaatsen…

Back To Top

Uitleg natuurscore

Het natuurgehalte van de verschillende natuurbegraafplaatsen loopt zeer uiteen. Zo krijgt de natuur op sommige plekken alle ruimte, terwijl andere locaties deel uitmaken van een reguliere begraafplaats. Om het zoekproces voor u te vergemakkelijken, hebben we een voorselectie gemaakt in de vorm van ‘natuurscores’; hoe volwassener en ongerepter de natuur, hoe hoger de natuurscore. Deze natuurscore drukken wij uit in aantal ‘blaadjes’:


Natuurbegraven in de vrije natuur, zeer ruime afstand tussen de graven, geen of uitsluitend omgevingseigen grafmarkeringen, geen verstorende elementen (geluid, visueel)

Ruimtelijke natuurbegraafplaats, volwassen natuur, ruime afstand tussen de graven, weinig omgevingseigen grafmarkeringen, weinig verstorende elementen (geluid, visueel)

Natuurbegraafplaats aangelegd in volwassen natuur, natuurlijke grafmarkeringen toegestaan, geen of beperkte verstorende elementen

Afgebakende begraafplaatsen in de natuur, natuurbegraafplaats in natuurgebied in ontwikkeling, natuurlijke grafmarkeringen toegestaan, enigszins verstorende elementen kunnen aanwezig zijn (bijv. weg met geluidsoverlast of gebouwen binnen gezichtsveld)

Sfeervolle begraafplaats in het groen, of groenstrook voor natuurbegraven naast reguliere begraafplaats, aanwezigheid van verstorende elementen (geluidsoverlast, visuele overlast)

Nog geen score: deze begraafplaats is nog niet door ons bezocht.
Meer weten over onze kwalificatie of onze beoordelingen?