Skip to content

Eygelshof

Nu. 2

 

Eygelshoven, Limburg

Eygelshof is een kleine en bijzondere begraafplaats bestaande uit een bloemrijk veld met jonggeplante bomen, grenzend aan een stuk bos. Hij is bovendien gelegen op een heuvel met een weids uitzicht over het dorp Eygelshoven en de omgeving.

Grafafstand 1 meterOpp. 4 hectareOnderdeel van: Natuurbegraafplaatsen van Waarde

Beschrijving

Beschrijving

Natuurbegraafplaats Eygelshof is relatief nieuw. De natuur is dan ook nog volop in ontwikkeling en bestaat voornamelijk uit een kruidenrijke vegetatie met veel bloemen en aanplant van  jonge bomen. Er is een flinke waterpartij waarin oranje karpers rondzwemmen en er grazen regelmatig schapen in een afgesloten weide.

Eygelshof heeft een open karakter en kijkt vanwege de hoge ligging uit op de bebouwing van Eygelshoven en verder over het Limburgse landschap met onder andere kenmerkende sintelbergen. De hoogte en de ligging in het verstedelijkte Parkstad maakt dat druk omgevingsgeluid een aanwezige factor is.

Natuurscore

Vegetatierijkdom
Natuurontwikkeling
Weidsheid
Vrij van menselijk ingrijpen
Rust en stilte

Mogelijkheden en faciliteiten

TERREIN

Parkeren

Openbare parkeerplaats in de directe omgeving.

Bebouwing

Ceremonie- /ontvangstgebouw.

Openbaar vervoer

Er is een bushalte tegenover de begraafplaats (Halte Dentgerbacherweg).

Horeca

Niet aanwezig.

Bestrating

Er zijn, onverharde, wandelpaden aangelegd.

Openingstijden

De natuurbegraafplaats is geopend van zonsopgang tot zonsopgang. Het ontvangstgebouw is 7 dagen in de week geopend. Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 en (onder voorbehoud) in het weekend van 13:00 tot 16:00.

MOGELIJKHEDEN

Ceremonie

Bijeenkomsten kunnen zowel binnen, als overdekt buiten gehouden worden. In het ontvangstgebouw is ruimte voor kleine gezelschappen. Extra tijdelijke voorzieningen zoals een tent of overkapping voor grotere gezelschappen zijn ook mogelijk.

Begraven

Urnbegraven en kistbegraven.
Kindergraf op aanvraag.

Plaatsbepaling

Plekken zijn niet ingetekend. Samen met de beheerder kiest u een plek.

Markeringen

Boomschijf als grafmarkering.
Tijdens de begrafenis zijn bloemen en linten toegestaan. Deze worden na twee weken weggehaald.

Grafrecht

Eeuwigdurend. De graven worden niet geruimd.

Islamitische natuurbegraafplaats

Het is op deze natuurbegraafplaats ook mogelijk om op islamitische wijze te begraven

PRIJSNIVEAU GRAFRECHT

Eenpersoonsgraf

Vanaf € 3.750,-

Dubbelgraf

Vanaf € 7.000,-

Urngraf

Vanaf € 2.000,-

Dubbel urnengraf

Vanaf € 3.000,-

Urninlage (bij graf)

Niet van toepassing.

Beschikbaarheid

Over het algemeen voldoende beschikbaar, maar er zijn wel populaire plekken die al vol zijn. Bijvoorbeeld direct aan het water is vol en vlakbij het water ook al redelijk bezet.

Impressies

Contact en Locatie

Of natuurbegraafplaats Eygelshof iets voor u is bepaalt u natuurlijk niet op basis van deze website. Wij raden u aan om toch vooral een kijkje te nemen. Hierbij de locatiegegevens en verdere contactinformatie. Eygelshof organiseert regelmatig een rondleiding, bekijk de website voor de komende data hiervoor.

Adres
Natuurbegraafplaats Eygelshof
Boomgaardskuilweg 7
6471 XX Eygelshoven
Plan je route

Extra informatie

Gem. grafafstand

Oppervlakte

Onderdeel van:

Andere natuurbegraafplaatsen…

Back To Top

Uitleg natuurscore

Het natuurgehalte van de verschillende natuurbegraafplaatsen loopt zeer uiteen. Zo krijgt de natuur op sommige plekken alle ruimte, terwijl andere locaties deel uitmaken van een reguliere begraafplaats. Om het zoekproces voor u te vergemakkelijken, hebben we een voorselectie gemaakt in de vorm van ‘natuurscores’; hoe volwassener en ongerepter de natuur, hoe hoger de natuurscore. Deze natuurscore drukken wij uit in aantal ‘blaadjes’:


Natuurbegraven in de vrije natuur, zeer ruime afstand tussen de graven, geen of uitsluitend omgevingseigen grafmarkeringen, geen verstorende elementen (geluid, visueel)

Ruimtelijke natuurbegraafplaats, volwassen natuur, ruime afstand tussen de graven, weinig omgevingseigen grafmarkeringen, weinig verstorende elementen (geluid, visueel)

Natuurbegraafplaats aangelegd in volwassen natuur, natuurlijke grafmarkeringen toegestaan, geen of beperkte verstorende elementen

Afgebakende begraafplaatsen in de natuur, natuurbegraafplaats in natuurgebied in ontwikkeling, natuurlijke grafmarkeringen toegestaan, enigszins verstorende elementen kunnen aanwezig zijn (bijv. weg met geluidsoverlast of gebouwen binnen gezichtsveld)

Sfeervolle begraafplaats in het groen, of groenstrook voor natuurbegraven naast reguliere begraafplaats, aanwezigheid van verstorende elementen (geluidsoverlast, visuele overlast)

Nog geen score: deze begraafplaats is nog niet door ons bezocht.
Meer weten over onze kwalificatie of onze beoordelingen?