Skip to content

Nieuw Valkeveen

Nu. 1

 

Naarden, Noord-Holland

Nieuwe natuurbegraafplaats (2021) in een klein stukje bos als extensie van de bestaande begraafplaats Nieuw Valkeveen.

Grafafstand 0,4 meterOpp. 1 hectare

Beschrijving

Beschrijving

Achter de begraafplaats Nieuw-Valkenveen is een kleine natuurbegraafplaats gerealiseerd. Bij de inrichting van de natuurbegraafplaats is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de kwaliteiten van het bestaande terrein. Bomen in de zogenoemde aftakelingsfase worden voor de biodiversiteit niet verwijderd en afkomend snoeihout is verwerkt in takkenrillen langs de grens van het terrein. De graven worden weer opgenomen in de natuur.

Het is een mooie extensie van de reguliere begraafplaats, maar als natuurbegraafplaats erg klein en niet op zichzelf staand. Het terrein grenst wel aan het Goois Natuurreservaat en is onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland.

Natuurscore

Vegetatierijkdom 40%
Natuurontwikkeling 40%
Wijdsheid 12%
Vrij van menselijk ingrijpen 30%
Rust en stilte 35%

Mogelijkheden en faciliteiten

TERREIN

Parkeren

Parkeren kan bij de ingang van begraafplaats Nieuw Valkeveen, Valkeveenselaan 58. Let op de blauwe zone, daar mag u alleen met parkeerschijf parkeren. Op het terrein van de natuurbegraafplaats is ruimte voor 5 auto’s. Deze zijn bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn.

Bebouwing

Er is een speciale overdekte ( van half april – half oktober overdekt) ceremonieplek. Hier staan houten bankjes met plek voor 45 personen en er is elektra. Ook kunt u gebruik maken van de aula van de naastgelegen begraafplaats. Deze locatie kan ook gebruikt worden voor de condoleance.

Openbaar vervoer

De bushalte Flevolaan ligt niet direct bij de begraafplaats. Hiervandaan is het een halfuur lopen naar de ingang van begraafplaats Nieuw Valkveen. De natuurbegraafplaats ligt achter deze begraafplaats.

Horeca

Nee, wel is het mogelijk om zelf catering te regelen.

Bestrating

De ceremonieplek is voorzien van halfverharding, de paden op de natuurbegraafplaats zijn graspaden. Niet alle graven liggen aan een pad.

Openingstijden

De begraafplaats is 24 uur per dag te bezoeken.

MOGELIJKHEDEN

Ceremonie

Op de begraafplaats is een ceremonieplek aanwezig. Hier kan een uitvaartdienst of condoleance worden gehouden. Eventueel kan ook gebruik worden gemaakt van de aula op begraafplaats Nieuw Valkeveen.

Begraven

Kistbegraven, daarbij geldt wel dat de kist of lijkwade natuurlijk afbreekbaar moeten zijn, net als de kleding van de overledene en eventuele persoonlijke bezittingen in de kist.
Er is geen mogelijkheid om as bij te zetten of te verstrooien. Wel is recent een urnenbos geopend aan het begin van begraafplaats Nieuw Valkveen waar het wel mogelijk is om in een natuurlijke omgeving een asbijzetting te doen.

Plaatsbepaling

De graflocaties zijn ingetekend, maar de beschikbare graven kunnen worden uitgezocht. Er wordt niet op volgorde uitgegeven.

Markeringen

Houten gedenkteken in de vorm van een onbehandelde boomschijf met inscriptie als markering van het graf. De boomschijven worden door de gemeente geleverd.

Grafrecht

50 jaar met mogelijkheid van verlengen.

PRIJSNIVEAU GRAFRECHT

Eenpersoonsgraf

Vanaf € 5.500,- voor de uitgifte van het graf inclusief een houten boomschijf.

Dubbelgraf

Er zijn geen dubbele graven aanwezig. Wel is het mogelijk om twee graven naast elkaar te reserveren.

Urngraf

Niet van toepassing

Dubbel urnengraf

Niet van toepassing

Urninlage (bij graf)

Niet van toepassing

Beschikbaarheid

De begraafplaats kent circa 400 graven en heeft op dit moment (november 2022) nog een ruime beschikbaarheid. Het reserveren van een graf is mogelijk.

Impressies

(De zonnige foto’s zijn van fotograaf Tom Loman)

Contact en Locatie

Of natuurbegraafplaats Nieuw-Valkenveent iets voor u is bepaalt u natuurlijk niet op basis van deze website. Wij raden u aan om toch vooral een kijkje te nemen. Hierbij de locatiegegevens en verdere contactinformatie.

Adres
Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen
Valkeveenselaan 58
1411 GT Naarden
Plan je route

035 207 00 00 (Gemeente Gooisemeren)

Extra informatie

Gem. grafafstand

Oppervlakte

Back To Top