Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Valkeveen

Nu. 0

 

Naarden, Noord-Holland

Nieuwe natuurbegraafplaats (2021) in het bos achter de bestaande begraafplaats Nieuw Valkeveen.

Grafafstand 0,4 meterOpp. 1 hectare

Beschrijving

Beschrijving

Achter de begraafplaats Nieuw-Valkenveen is een kleine natuurbegraafplaats gerealiseerd (geopend in het voorjaar van 2021). Bij de inrichting van de natuurbegraafplaats is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de kwaliteiten van het bestaande terrein. Bomen in de zogenoemde  aftakelingsfase zijn zeer waardevol voor de biodiversiteit. Dode bomen of omgevallen bomen zijn dusdanig gesnoeid zodat ze geen gevaar opleveren. Afkomend snoeihout is verwerkt in takkenrillen langs de grens van het gebied. Deze takkenrillen bieden beschutting en nestgelegenheid voor kleine zoogdieren en reptielen. Het graf wordt weer opgenomen in de natuur.

Natuurbehoud
Het terrein van de natuurbegraafplaats grenst aan het Goois Natuurreservaat en is onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland. Het beheer is er opgericht de aanwezige natuurwaarden te behouden en verder te ontwikkelen.

Natuurscore

Wij moeten deze locatie nog bezoeken om onze kwalificatie te kunnen geven.

Mogelijkheden en faciliteiten

TERREIN

Parkeren

Parkeren kan bij de ingang van begraafplaats Nieuw Valkeveen, Valkeveenselaan 58. Let op de blauwe zone, daar mag u alleen met parkeerschijf parkeren. Op het terrein van de natuurbegraafplaats is ruimte voor 5 auto’s. Deze zijn bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn.

Bebouwing

Er is een speciale overdekte ( van half april – half oktober overdekt) ceremonieplek. Hier staan houten bankjes met plek voor 45 personen en er is elektra. Ook kunt u gebruik maken van de aula van de naastgelegen begraafplaats. Deze locatie kan ook gebruikt worden voor de condoleance.

Openbaar vervoer

De bushalte Flevolaan ligt niet direct bij de begraafplaats. Hiervandaan is het een halfuur lopen naar de ingang van begraafplaats Nieuw Valkveen. De natuurbegraafplaats ligt achter deze begraafplaats.

Horeca

Nee, wel is het mogelijk om zelf catering te regelen.

Bestrating

De ceremonieplek is voorzien van halfverharding, de paden op de natuurbegraafplaats zijn graspaden. Niet alle graven liggen aan een pad.

Openingstijden

De begraafplaats is 24 uur per dag te bezoeken.

MOGELIJKHEDEN

Ceremonie

Op de begraafplaats is een ceremonieplek aanwezig. Hier kan een uitvaartdienst of condoleance worden gehouden. Eventueel kan ook gebruik worden gemaakt van de aula op begraafplaats Nieuw Valkeveen.

Begraven

Kistbegraven, daarbij geldt wel dat de kist of lijkwade natuurlijk afbreekbaar moeten zijn, net als de kleding van de overledene en eventuele persoonlijke bezittingen in de kist.
Er is geen mogelijkheid om as bij te zetten of te verstrooien. Wel is recent een urnenbos geopend aan het begin van begraafplaats Nieuw Valkveen waar het wel mogelijk is om in een natuurlijke omgeving een asbijzetting te doen.

Plaatsbepaling

De graflocaties zijn ingetekend, maar de beschikbare graven kunnen worden uitgezocht. Er wordt niet op volgorde uitgegeven.

Markeringen

Houten gedenkteken in de vorm van een onbehandelde boomschijf met inscriptie als markering van het graf. De boomschijven worden door de gemeente geleverd.

Grafrecht

50 jaar met mogelijkheid van verlengen.

PRIJSNIVEAU GRAFRECHT

Eenpersoonsgraf

Vanaf € 5.000,- voor de uitgifte van het graf inclusief een houten boomschijf.

Dubbelgraf

Er zijn geen dubbele graven aanwezig. Wel is het mogelijk om twee graven naast elkaar te reserveren.

Urngraf

Niet van toepassing

Dubbel urnengraf

Niet van toepassing

Urninlage (bij graf)

Niet van toepassing

Beschikbaarheid

De begraafplaats kent circa 400 graven en heeft op dit moment (november 2022) nog een ruime beschikbaarheid. Het reserveren van een graf is mogelijk.

Impressies

Fotograaf: Tom Loman

Contact en Locatie

Of natuurbegraafplaats Nieuw-Valkenveent iets voor u is bepaalt u natuurlijk niet op basis van deze website. Wij raden u aan om toch vooral een kijkje te nemen. Hierbij de locatiegegevens en verdere contactinformatie.

Adres
Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen
Valkeveenselaan 58
1411 GT Naarden
Plan je route

035 207 00 00 (Gemeente Gooisemeren)

Extra informatie

Gem. grafafstand

Oppervlakte

Back To Top