Ga naar hoofdinhoud

De Hoevens

Nu. 4

 

Alphen, Noord-Brabant

Natuurbegraafplaats met gevarieerd landschap van open veld, waterpartijen, bosranden en bos.

Grafafstand 4 meterOpp. 19 hectareOnderdeel van: Onafhankelijk

Beschrijving

Beschrijving

Een fraai en ruim terrein gelegen in een oud en weids cultuurhistorisch landschap, met mooi ontwikkelde grote bloemenweide, omsloten door struikpartijen en singels. In de kern ligt een relatief oud bosgedeelte met verschillende waterpartijen. De gebouwen zijn fraai ingepast in het landschap. De diversiteit aan planten is groot. Een deel van de recente aangelegde beplanting heeft last van droogteschade, maar zal door de jaren heen verder ontwikkelen.
De toegangsweg naar de begraafplaats bestaat uit een breed zandpad. De Hoevens is een terrein wat qua ligging en inrichting mooi aansluit op het unieke Kempische coulissenlandschap.

Natuurbehoud
De natuurbegraafplaats heeft de bestemming begraafplaats én natuurgebied en maakt onderdeel uit van een landgoed, waar de natuur toegankelijk is en blijft. Daarom vindt er extensief natuurbeheer plaats dat wordt verzorgd door de Hoevens. Stichting Natuurbegraafplaats De Hoevens ziet hier op toe.

Natuurscore

Vegetatierijkdom
Natuurontwikkeling
Weidsheid
Vrij van menselijk ingrijpen
Rust en stilte

Mogelijkheden en faciliteiten

TERREIN

Parkeren

Parkeerplaats aanwezig (gratis).

Bebouwing

Ceremonie- /ontvangstgebouw en boskapel.

Openbaar vervoer

Bushalte Goedentijd op 3 kilometer afstand.

Horeca

Nee.

Bestrating

Verharde en onverharde paden.
Bereikbaarheid graf afhankelijk van de gekozen locatie.

Openingstijden

Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Informatiecentrum maandag t/m zaterdag 10:00 – 16:00 en eerste zondag van de maand vanaf 11:00 – 16:00.

MOGELIJKHEDEN

Ceremonie

Ceremonie mogelijk.

Begraven

Urnbegraven en kistbegraven.

Plaatsbepaling

Plekken zijn niet ingetekend. Samen met de beheerder kiest u een plek.

Markeringen

Boomschijf als grafmarkering.

Grafrecht

Graven worden uitgegeven voor 50 jaar en op sommige plekken ook voor onbepaalde tijd. Urnengraven daarnaast ook voor 30 jaar. Het is mogelijk om het grafrecht weer te verlengen. Waar u ook voor kiest, een graf op De Hoevens wordt niet geruimd.

PRIJSNIVEAU GRAFRECHT

Eenpersoonsgraf

Vanaf € 3.500,- voor grafrecht 50 jaar
Vanaf € 5.200,- voor eeuwigdurend grafrecht

Dubbelgraf

Vanaf € 6.000,- voor grafrecht 50 jaar
Vanaf € 9.500,- voor eeuwigdurend grafrecht

Urngraf

Vanaf € 950,- voor grafrecht 30 jaar
Vanaf € 1.200,- voor grafrecht 50 jaar
Vanaf € 2.200,- voor eeuwigdurend grafrecht

Dubbel urnengraf

Vanaf € 1.650,- voor grafrecht 30 jaar
Vanaf € 2.000,- voor grafrecht 50 jaar
Vanaf € 3.800,- voor eeuwigdurend grafrecht

Urninlage (bij graf)

Informatie niet aanwezig.

Beschikbaarheid

Ruime beschikbaarheid.

Impressies

Contact en Locatie

Of natuurbegraafplaats De Hoevens iets voor u is bepaalt u natuurlijk niet op basis van deze website. Wij raden u aan om toch vooral een kijkje te nemen. Hierbij de locatiegegevens en verdere contactinformatie. De Hoevens organiseert regelmatig een rondleiding, bekijk de website voor de komende data hiervoor.

Adres
Natuurbegraafplaats De Hoevens
Goorstraat 5a
5131 RG, Alphen
Plan je route

Extra informatie

Gem. grafafstand

Oppervlakte

Onderdeel van:

Andere natuurbegraafplaatsen…

Back To Top

Uitleg natuurscore

Het natuurgehalte van de verschillende natuurbegraafplaatsen loopt zeer uiteen. Zo krijgt de natuur op sommige plekken alle ruimte, terwijl andere locaties deel uitmaken van een reguliere begraafplaats. Om het zoekproces voor u te vergemakkelijken, hebben we een voorselectie gemaakt in de vorm van ‘natuurscores’; hoe volwassener en ongerepter de natuur, hoe hoger de natuurscore. Deze natuurscore drukken wij uit in aantal ‘blaadjes’:


Natuurbegraven in de vrije natuur, zeer ruime afstand tussen de graven, geen of uitsluitend omgevingseigen grafmarkeringen, geen verstorende elementen (geluid, visueel)

Ruimtelijke natuurbegraafplaats, volwassen natuur, ruime afstand tussen de graven, weinig omgevingseigen grafmarkeringen, weinig verstorende elementen (geluid, visueel)

Natuurbegraafplaats aangelegd in volwassen natuur, natuurlijke grafmarkeringen toegestaan, geen of beperkte verstorende elementen

Afgebakende begraafplaatsen in de natuur, natuurbegraafplaats in natuurgebied in ontwikkeling, natuurlijke grafmarkeringen toegestaan, enigszins verstorende elementen kunnen aanwezig zijn (bijv. weg met geluidsoverlast of gebouwen binnen gezichtsveld)

Sfeervolle begraafplaats in het groen, of groenstrook voor natuurbegraven naast reguliere begraafplaats, aanwezigheid van verstorende elementen (geluidsoverlast, visuele overlast)

Nog geen score: deze begraafplaats is nog niet door ons bezocht.
Meer weten over onze kwalificatie of onze beoordelingen?